Dvě třetiny jsou fabulace, ten zbytek klasický příběh o zbohatnutí polistopadadového podnikatele.
Diskuse
Starší diskusní příspěvky byly převedeny do archivu, který se nachází ve složce Dokumenty.
Z důvodu sporu s Webnode nemusí být v druhé polovině měsíce tyto stránky přístupné.
Diskusní téma: Bystřice obecně
Datum 31.10.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
Odpovědět———
Datum 31.10.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětŽádná fabulace, ale fakta. Ale u koblih je to marný, je to marný, je to marný.
———
Datum 31.10.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětJak je tedy možné, že nesedí ?
———
Datum 31.10.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětTak to v naší zemi chodí, jako bys to nevěděl. Ukradneš čokoládu v obchodě nebo neplatíš alimenty na děcko a jdeš za to sedět, zpronevěříš miliardy, ale nic se ti nestane, protože to má "ošetřený". Inu tunelling jako vyšitý.
———
Datum 31.10.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětChceš říct, že soudy u nás nejsou nezávislé ?
———
Datum 31.10.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětPokud se soud v tomto případě táhnul více než 10 let, tak to asi o lecčems vypovídá, ne... Místo slova nezávislé by se hodilo spíše podmazané.
———
Datum 01.11.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětCo tedy soudy zrušit a pro "Rozsudky" si chodit za tebou ?
———
Datum 01.11.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětNa to si tvůj milej Babiško najde jiné "kamarády". Třeba toho Matúše Šutaje Eštoka, který taky kupodivu není soudce.
———
Datum 01.11.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětPochopil jsi, že ta dohoda byla schválena soudem ?
———
Datum 01.11.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětMáš link na ten rozsudek? Jinak si mel srance, jako vždy. Nemáš nic. Děkuji.
———
Datum 01.11.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětTo není možný, tvoje tuhost mě asi nepřestane nikdy udivovat. Soud nevydal rozsudek, schválil dohodu O soudním smíru. Když tak si to nech vysvětlit od někoho jiného, já už to jednodušeji neumím.
———
Datum 01.11.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětJe někde ta slavná "dohoda O soudním smíru" je stažení? Děkuji.
———
Datum 01.11.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Mirka alias Pomník a další
OdpovědětZde se v článku píše pouze o smíru. Ten není nad zákonem. Pošli link toho "schválení". Ale nemáš nic, že. Kromě toho smíru nic neexistuje. A Min.Vnitra nerovná se soud.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/slovenska-opozice-prosazuje-napadnuti-smiru-babise-s-ministerstvem-vnitra_2410241853_kvr
Kolíková kritizovala ministerstvo vnitra za to, že ve smíru uznalo, že Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a že s StB vědomě nespolupracoval.
„Nelze uzavírat soudní smíry o tom, co je pravda a co jsou fakta. Chceme dát prostor, abychom takovýto soudní smír mohli napadnout. Dochází k tomu, že vláda zpochybňuje instituce. Tam, kde mají rozhodovat nezávislé a nestranné soudy, tak do toho vstupuje politika a zjevně politické zobchodování pravdy,“ řekla Kolíková.
———
Dnes jsem šel okolo nového pomníku za starou radnicí a všimnul jsem si, že je na něm kromě znaku ČR a BnP umístěn i znak Slezska. Je v tom nějaký záměr? Nebo udělali soudruzi z NDR chybu? Já jsem měl až dosud za to, že Bystřice leží na Moravě. Už jsem vznesl dotaz na zastupitelstvo, ale třeba to ví někdo ze zdejších diskutujících.
———
Pane Půlkrábku, neměl by tak dotaz být směřován přímo na autora toho výtvoru, který si to možná i sám naprojektoval? Ale jasně, BnP to měla schvalovat, takže i tam se dotazovat má smysl. Mohu jen vědět, jak odpověděli ze zasedání zastupitelstva? Ale asi uspokojivě neodpověděli, když se tu ptáte zde.
———
Ona ta sranda město přišla na bezmála 1,5 mega? Ještě byla ta drzost zhotovitele navyšovat rozpočet o 60 litrů? To jako fakt? Ptal jsem se pokrývače, že cena svitků mědi od dubna do října letošního roku určitě neskočila na šestinásobek, jak tvrdí zhotovitel.
Zápis ze schůze RM č.13-2024 ze dne 17.09.2024
Dne 18.4.2024 byla uzavřena Smlouva mezi městem a panem na zhotovení/vytvoření „Artefaktu znázorňujícího Českou republiku jako středu Evropy“. Jeho postupné budování můžete sledovat v parku za starou radnicí.
Dne 05.09.2024 obdrželo vedení města žádost zhotovitele Miloše Šedivého o navýšení smluvní ceny 1,398.747, --Kč o 60.000, --Kč z důvodu prudkého nárůstu cen měděných svitků určených pro tzv. šopování/metalizaci vytvořených nerezových konstrukcí (v tomto případě je šopování povrchu listů prováděno právě mědí – 60 m2). Dle sdělení pana Šedivého byla cena mědi v době naceňování zakázky 6 x nižší, přičemž – cituji ze žádosti – S tímto cenovým nárůstem jsem nepočítal, měl jsem malou rezervu, která byla použita na obvod základové desky, kde jsem umístil nad rámec odsouhlaseného rozpočtu 4x kovový lem s textem. – konec citace.
———
I můj barák byl levnější, než tento umělecký počin.
———
Ty té své pazderně říkáš barák, Mirku Veselý ? A zase sis zapomněl přepnout identitu.
———
Ale já nebydlím tam, kde si myslíš.
———
Jasně. A Mirek Veselý taky nejsi :-)
———
Ne. Neumíš číst. Jsem Pepa.
———
To víš že jo, Mirku :-)
———
Tvůj problém milý Pepo je v tom, že pořád řešíš, KDO to říká. Spíš by ses měl soustředit na to, CO ti říká.
———
Neopakuj po mě Mirku pořád, jsi jak malé dítě. I když jsem rád za každou moji myšlenku, která se dokáže usadit ve tvé nemocné hlavě. Že by náznak pokroku ve tvé léčbě ?
———
Datum 01.11.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový pomník
OdpovědětMusím to opakovat, je to sice od tebe, ale směšné je, že se toho nedržíš. Jsi pokrytec, když hlásáš něco, co sám nedodržuješ. Inu zákeřná povaha jako u Babiše.
———
Datum 01.11.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový pomník
OdpovědětMohl bys být konkrétnější ?
———
Datum 01.11.2024
Vložil Mireček
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový pomník
OdpovědětJo, ale to se zase opakujeme. Tvůj problém milý Pepo je v tom, že pořád řešíš, KDO to říká. Spíš by ses měl soustředit na to, CO ti říká.
———
Datum 01.11.2024
Vložil Pepa
Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový pomník
OdpovědětNo jo, plácal Mirek Veselý. Občas zapomenu s kým diskutuji.
———
Pepa Čermák mi to taky potvrdil. Měď skutečně nešla za půl roku tak vysoko, mimochodem, kovové materiály určitě nenakupoval až letos v říjnu, protože v 30.10. má dílo předat hotové. Je to jen výmluva. Umělec je s touhle zakázkou docela ve vatě, tak nechápu, proč chce ještě víc a víc. Že by s jídlem a bez konkurence rostla chuť?
———
Ale Mirku, jako bys nevěděl, že některý druh lidí je hrabivý.
———
Máš recht, Pepíčku.
———
To musí být Mirku Veselý smutný život, takhle si sám se sebou povídat na fóru o Bystřici.
———
Reaguju na tebe. Nerozeznám, co píšeš ty nebo tvůj dvojník.
———
Ty fakt už nevíš, že jsi příspěvek o hrabivém druhů lidí psal ty ? Nechtělo by se to zvýšit dávkování ?
———
Ale no tak. Někdy máš dobrý názory na věc. Pan Šedivý je skutečně hrabivý. Já bych mu to i přál, kdyby se držel smlouvy a nevydupal si další vícepráce. Doufám, že i jeho proklepne kontrolní výbor. Zejména se těším na to, až doloží nákup, kolik stála ta měď, protože ceny se fakt za půl roku 6x nezvedly, to je prostá lež.
———
Nemáte foto?
———
Ne soudruzi z NDR, ale soudruh Šedivý udělal chybu. Je projektant, autor i zhotovitel díla zároveň, a to bez výběrka, protože podal jedinou cenovou nabídku, takže si mohl navymejšlet hory doly, včetně nemorálního cestovného za bezmála 100 táců i včetně proplacené dálniční známky za 2100 Kč, město mu to ještě rádo zacáluje. To že na tom artefaktu má být znak Moravy má přímo napsáno ve smlouvě o dílo... takže autor díla zřejmě neví, jak vypadá znak Moravy. Dal bych mu reparaci uhradit ze svého, nasosal si na tom dost, hezkých pár stovek tisíc za půl roku.
"Kruhová betonová podstava má po svém obvodu hvězdy připomínající naši příslušnost k Evropské unii a uprostřed erby - České republiky, Bystřice a Moravy."
Smlouva: https://smlouvy.gov.cz/smlouva/28435615?backlink=n3fxn
———
Došla odpověď od místostarosty Ondry: "Plastika měla zadání Česká republika – střed Evropy. Proto umělec umístil na podstavec znaky všech tří zemí – Čech, Moravy a Slezska a takto mně na můj dotaz, který jsem mu položil dnes při odhalení díla, odpověděl. Jelikož jsem v tomto oboru laik, nezbývá mně, než mu věřit."
———
Někdo má holt vlastní hlavu jen na to, aby mu nepršelo do krku...
———
Takhle arogantní odpověď už jsem dlouho nečetl. Mně naopak odpověď místostarosty přijde sympatická. Všemu rozumí jenom duo Švestka - Veselý. My obyčejní smrtelníci to tak prostě nemáme.